Про смачну карпатську кухню можна довго розповідати, але найкраще – приїхати вгості до Хати Діда Івана і скуштувати легендарні страви вмілих гуцульських господинь. Повірте, вони вразять навіть найвимогливіших гурманів.
Національна карпатська кухня – це тільки натуральні продукти, якими багата щедра українська земля. У хаті Діда Івана можна готувати їжу самотужки або замовляти у ґаздині незрівнянні страви традиційної карпатської кухні.
Наші гості після прогулянок на свіжому повітрі часто обирають традиційну грибну юшку чи смачний гуцульський борщ зі сметаною і салом. Але найочікуваніша страва гостей Діда Івана – справжній банош, який готують на відкритому вогні з додаванням триденної сметани… Кашу помішують тільки в один бік і тільки дерев’яними ложками… Ммм…
Не гайте часу, швидчіш вирушайте до Діда Івана на ароматний банош!
До слова, хто не знає. Дід Іван часто розповідав, що банош гуцули готувати тоді, коли не було що їсти, одна лиш сметана (бо корови були у всіх) та й трохи кукурудзяної муки. А чому назвали баношем? Бо був коли ґазда Банош, а його ґаздиня постійно казала: «Їж, Банош, їж, Банош». І так з тих пір кашу називають баношем…